COVID-19

Beste Wapper-leden,

 

LOKAAL EN CAFETARIA ZIJN OPEN!!

 

NIEUWE MAATREGELEN VANAF 01/11/2021

 

Beste sporttakverantwoordelijken en bestuurders,

 

Zoals jullie allen al weten zijn er vanaf 1 november ’21 nieuwe Coronamaatregelen van kracht. Gezien ook wij ons aan deze regels moeten houden is er met het Dagelijks Bestuur het volgende beslist, conform de regels ons opgelegd door de overheid en de sportfederaties :

Voor sporten die NIET in onze sportzalen plaatsvinden, verwijzen we naar de specifieke regels die van toepassing zijn in de gebruikte sportaccommodatie. Die regels zal je allicht al gekregen hebben van de lokale verantwoordelijken.

 

Voor de sporten en wedstrijden, die in onze lokalen doorgaan, zullen we ons houden aan de van kracht zijnde horeca regels, gezien we een cafetaria hebben. Dit betekent dat:

  • De toegang tot het cafetaria is enkel toegelaten voor personen in het bezit van een geldige Coronapas (gevaccineerd, getest of genezen van). Dit geldt ook voor de chauffeurs.
  • Gezien wij niet met personeel werken is een mondmasker niet verplicht voor wie toevallig de toog bemant, uitgezonderd voor Anna op vrijdagavond. Zij wordt geacht een mondmasker te dragen als er iemand aan de toog zit of een bestelling plaatst.
  • Tijdens de trainingen en wedstrijden in één van de twee zalen (boccia en tafeltennis/schieten) is het enkel de trainer die verplicht een mondmasker moet dragen, tenzij hij/zij ook gevaccineerd is.
  • In geval van wedstrijden zijn ook dezelfde regels van toepassing. Dit betekent dat alle bezoekers bij aankomst gecheckt moeten worden vooraleer zij toegang krijgen tot de cafetaria. Indien er bij zijn die NIET gevaccineerd zijn hebben zij GEEN toegang tot de cafetaria en moeten zij steeds een mondmasker dragen, behalve tijdens hun eigen wedstrijd.

Om te controleren of iemand in het bezit is van een Coronapas, is er een app die iedereen kan downloaden (zie https://www.covidscan.be/nl/). Het is aan te raden dat de sporttakverantwoordelijken deze app op hun smartphone zetten en deze check uitvoeren. Eens de app geïnstalleerd heb je geen WIFI nodig om de Coronapas te checken.

 

Als hulpmiddel heeft Wapper een flowchart opgesteld: Wat te doen bij besmetting?


Op de website van Parantee-Psylos kan je alle laatste richtlijnen en adviezen lezen met betrekking tot Covid-19. Met deze link ga je rechtstreeks naar de pagina.

 

Lees hier ook de CORONA-GEDRAGSCODE!

 

Sportieve groeten,

 

Dirk Cossaer                                       Frederic Van Kerckhove                         Marc Vergauwen

Secretaris                                             Ondervoorzitter                                       Voorzitter               

 

 

Wat onze leden zoal doen ten tijde van corona... je leest het hier

 

LIONS CLUB BELPAIRE UIT BRASSCHAAT SCHENKT 200 MONDMASKERS AAN WAPPER, WAARVOOR ONZE HARTELIJKE DANK! Zie ons nieuwsitem