De warmste week

RUGBY DENDERMONDE CLUB ZET ZICH IN VOOR MUSIC 4 LIFE VAN STUDIO BRUSSEL EN BREIT MUTSEN EN SJAALS TEN VOORDELE VAN WAPPER ROLSTOELRUGBY!

De Dendermonde Rugby Club (DRC) doet dit jaar ook haar duit in het zakje voor Music for Life van Studio Brussel. De club neemt verschillende initiatieven. Zo worden sjaals in de clubkleuren geel en groen verkocht voor het goede doel. Leden en sympathisanten organiseerden daarvoor in The Clubhouse een workshop ‘ik brei mijn warmste DRC-muts’. “Zowel beginnende als gevorderde breisters en breiers konden deelnemen”, zegt secretaris Gert Van den Steen. “Dit levert alvast extra sjaals op. Deelnemen kostte 7 euro en ook dat bedrag gaat naar Music For Life.” DRC schenkt de centen aan vzw De Wapper voor rolstoelrugby van de Belgische Rolstoelfederatie. “Dat is een bewuste keuze”, aldus Van den Steen. “Deze federatie zorgt ervoor dat andersvaliden zich sportief kunnen uitleven in een sport, die aanleunt tegen de onze.” Om nog extra centen te verzamelen, plant DRC ook een Rolstoelrace naar Music For Life. Op 23 december om 9 uur ’s morgens vertrekken clubleden met rolstoelen naar Wachtebeke om daar de cheque met de opbrengst aan MFL te overhandigen. Ook de opbrengst van jeneververkoop tijdens wedstrijden is voor MFL bestemd en in The Clubhouse staat een Rostecentenpot. (DND)

Vorige zondag, 15/4/2018, zijn we naar een rugby wedstrijd van Dendermonde Rugby Club gaan zien. Eerst en vooral wilden we onze gulle sponsors van tijdens de warmste week nog eens bedanken en tegelijkertijd konden we kennis maken met de mensen achter dit verhaal en hun prachtige accommodatie. Maar we hebben ons zeker zo goed laten verrassen door de prachtige wedstrijd, DRC-Luik, die overtuigend is gewonnen door DRC met een monsterscore van 95-8. Ondanks het feit dat we bij aanvang nog niets van deze sport kenden, leerden we gaandeweg de tricks en spelregels kennen en we vonden het bijzonder interessant. Na wat gesprekken met de mensen van DRC is afgesproken dat de spelers eens naar een rolstoelrugby training komen om aan den lijve te ondervinden hoe onze sport in elkaar zit. We kijken er alvast naar uit en zullen niet nalaten de datum van deze ontmoeting bekend te maken.