Rolstoelrugby

Rolstoelrugby is een full-contact sport met een ruig en dynamisch karakter. Het wordt gespeeld door twee (gemengde) teams van ieder vier spelers.

Voor wie?

Rolstoelrugby is speciaal ontwikkeld voor personen met een fysieke handicap aan alle vier de ledematen. Het wordt daardoor vooral beoefend door mensen met een hoge dwarslaesie, maar ook mensen met een andere handicap (zoals polio, amputaties en andere) kunnen meedoen.

Wat?

Rolstoelrugby is een full-contact sport met een ruig en dynamisch karakter. Het wordt gespeeld door twee (gemengde) teams van ieder vier spelers. Elke keer als een speler erin slaagt met de bal onder controle over de doellijn van de tegenstanders te rijden, scoort het team een punt. Het spel wordt gespeeld op een terrein ter grootte van een basketbalveld.

Speciale sportrolstoelen zijn noodzakelijk. Een rolstoel moet aan een aantal veiligheidsvoorschriften voldoen. Handschoenen zijn, in functie van de graad van handicap, noodzakelijk. De spaken van de wielen, de spaakbeschermers en de banden zijn de weke plaatsen. Zij vragen om voortdurend onderhoud, herstelling of vernieuwing.

EK Rugby 2

Trainingen:

Vrijdag van 16:00 tot 18:00 uur

 

Locatie:

Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos
Bredabaan 31
2930 Brasschaat

 

Verantwoordelijke:

Peter Genyn
Contact: 0486 97 01 93
rolstoelrugby@wapper.be

 

Trainer:

Peter Genyn
Contact: 0486 97 01 93
rolstoelrugby@wapper.be