Tafeltennis

G-tafeltennis is de overkoepelende term voor tafeltennis beoefend door personen met een handicap. Het is een attractieve sport waar snelheid en techniek centraal staan.

Wat?

De spelregels verschillen niet van de regels bij validen. Enkel de opslag bij rolstoelers moet binnen het verlengde van de zijlijnen gebeuren. Ook bij het dubbelspel zullen de rolstoelers niet overhand spelen. Zij spelen de bal wanneer hij in hun speelveld komt.

Voor wie?

In Vlaanderen wordt G-tafeltennis voornamelijk beoefend door tafeltennissers met een fysieke handicap, staand of zittend gespeeld. Spelers met een para- of tetraplegie of een amputatie van de onderste ledematen spelen vanuit een (sport)rolstoel. Spelers met een hersenverlamming (CP), spasticiteit en andere aandoeningen die een beperking veroorzaken spelen staand tafeltennis.

Tafeltennis

Trainingen

Vrijdag:   20:00 - 22:00 uur

Locatie

Lokaal Wapper
Fort II-straat
2160 Wommelgem

Info

Verantwoordelijke en trainer:
Christophe Embrechts
Gardeniaweg 12
2160 Wommelgem
Contact: 03 272 35 48 - 0498 65 35 06
tafeltennis@wapper.be

Wedstrijden

Wapper neemt deel aan een clubcompetitie binnen KAVVV&FEDES . Jaarlijks worden er door Parantee-Psylos verschillende criteria georganiseerd. Ook aan het Vlaams en het Belgisch kampioenschap wordt deelgenomen.

Het programma van seizoen 2019-2020 volgt.

2018 AVVV

Deze foto gaat over de bekeruitreiking van de kampioenen van de interclub  van de AVVV, 25/05/2018.

Op deze foto's staat Collins, individueel kampioen , samen met het team Dam G , team kampioen.

Dus ter verduidelijking. Wapper Tafeltennis heeft dit jaar deelgenomen aan de interclub tafeltennis in tiende afdeling. Dit is in principe een validen-competitie.

Toch zijn wij er in geslaagd om de gedeelde eerste plaats te behalen met Dam G welke ons echter nipt in een finale testmatch heeft geklopt waardoor zij kampioen zijn geworden en wij tweede.

Individueel is echter Collins wel eerste geworden en ikzelf tweede.

2018 BK dubbel

Zondag 3/6/18 vond het BK tafeltennis plaats. We waren reeds vroeg op weg met zijn vieren: Collins, Mark , Patrick en Christophe. Oosterzele is immers niet naast de deur. Alle hoop was gevestigd op onze nieuwkomer Collins, vermits hij hier toch wel de capaciteiten voor heeft. Jammer genoeg had Collins een mindere dag, zenuwen misschien? Gevolg was wel dat, doordat hij in zijn poule 1 match had verloren, hij niet meer verder kon doorstoten naar de halve finales ook al hadden de eerste en tweede van dezelfde poule ook een match verloren doch was hun aantal gewonnen sets hoger. Dus het was nipt maar geen medaille in eigen reeks voor Collins, Patrick of Christophe. Mark slaagde er buiten zijn eigen verwachting wel in om zilver te halen bij de zittenden reeks NG. Verder slaagde Collins en Christophe er nog wel in om brons te behalen in de dubbel open. Meer zat er daar echt niet in. De halve finale tegen de Poef en Maxime was leuk maar om eerlijk te zijn waren we  kansloos. Uiteindelijk tegen 19u30 terug huiswaarts met toch 3 medailles dus best wel tevreden behalve Collins, die toch wel ontgoocheld was.