Over ons

"Wapper vzw is een club die G-sport mogelijk maakt voor personen met een beperking en dit zowel recreatief als competitief."

In het jaar 2020 bestaat Wapper 50 jaar en dat gaan we vieren! Wat in 1970 begon met enkele ex-scoutsleden is uitgegroeid tot een waardige sportvereniging voor mensen met een fysische beperking. "SPORT VOOR GEHANDICAPTEN", zo wordt het nog steeds gegoogled en daar willen we ruchtbaarheid aan geven. Ter gelegenheid van ons jubileum zullen een aantal activiteiten, zowel sport gerelateerde als andere leuke ontmoetingen plaatsvinden tijdens het sportjaar 2020-2021.

Ook zal onze club een koninklijk tintje krijgen en ter gelegenheid daarvan wordt onze nieuwe clubnaam:
"WAPPER Koninklijke G-sportvereniging Antwerpen vzw", afgekort, WAPPER vzw.

We proberen zoveel mogelijk oud-leden te bereiken om hen uit te nodigen op onze receptie. Gelieve uw huidige adresgegevens op te geven via ons e-mailadres:

                              50jaar@wapper.be

Volg hier alvast de geplande activiteiten.

Hier zie je de promoclip van Wapper die is gerealiseerd door Stef Dehantschutter ter gelegenheid van "Duvel on Tour", een evenement dat zal plaatsvinden op 1 mei 2018 ten voordele van Wapper.

Meer info hierover in onze rubriek "Nieuws - Duvel on Tour".

Personen met een handicap kunnen bij Wapper verschillende sporten beoefenen zoals: atletiek, boccia, rolstoelbasket, rolstoelrugby, schietsport, tafeltennis, voetbal en zwemmen. De trainingen en competities worden door erkende trainers en monitors begeleid.

Wapper is aangesloten bij Parantee/Psylos en het Belgian Paralympic Committee (BPC) en werkt actief samen met andere G-clubs zoals Forest Wheels, Royal Victory Hockey club en Spinnaker.

Het clublokaal is gelegen in Fort II te Wommelgem. Hier gaan een aantal trainingen door en ook de extra sportieve clubactiviteiten.

Clublokaal
Fort II straat
2160 Wommelgem
Tel. 03 321 13 23

Wegbeschrijving en ligging

Ook op paralympisch vlak heeft Wapper een rijke geschiedenis. 
Hieronder vind je een opsomming van alle medailles die door leden van Wapper op de Paralympische Spelen zijn behaald.